The Story or The journey

"Vägen" photoshopbild AC
 
 
The Story


Eller hur det hela började en vårdag i Mars. Sundbybergs stadsmuseum och Aggregat I Hallonbergen blev kontaktade att delta i en vandringsutställning som heter Miljonstories eller förortens vackraste minnen. Den startade i Alby 2012 och Sundbyberg var en av flera kommuner som deltog. Invånarna i staden fick bidra med sina minnen från förorten. Det hela mynnade ut i en utställning på museet där flera bidrog med sina minnen skriftligen eller muntligen. Dessutom skedde under första utställningsdagen en livepainting målning som blev den stora målade tavlan som nu ställs ut. Den är målad av en etablerad graffiti konstnär Gauge och Junior Lindgren som även han har en bakgrund inom Street art måleriet.

Tillsammans funderade jag Ac och Junior om vi kunde spinna vidare med tanken på målningen som fanns kvar på Museet. Vi kände också att vi under hösten 2015 ville göra något aktivt för att visa vårt stöd för flyktingar. Tanken gick då till det nystartade ankomstboendet i Ursvik, Sundbyberg. Vi ville göra ett lokalt stöd.
Det var sedan enkelt att lägga ut den till försäljning där den största delen av summan kommer att gå till ankomstboendet. Jag kontaktade då SoonFamous galleri  i Sundbyberg med tanken om att vi kunde samarbeta på något sätt. Det kunde vi 12 December blev vår vernissage dag. Vill passa på att tacka Hans Holgert som driver galleriet ideellt för att vi får prova idén. Även tack till Tellingstories som lät oss tjuvstarta med att ställa ut en tavla i deras fina butik!

Vi tänkte varför inte göra lite mer saker när den stora tavlan ändå ställs ut. Ett antal tavlor till i samma Street art stil skapades. Dessutom har många av personalen medverkat i väldigt personligt målade stolar som kommer att vara till försäljning till ett lägre pris. Härliga duktiga personalen på museet, det har varit roligt att tillsammans måla och skapa. Stort tack till Matton och Posca Sverige som har bidragit med flera av dom suveräna Posca pennorna! Utöver det så kommer vi den 12 dec även samla in receptfria läkemedel och nya underkläder Dom gåvorna kommer att levereras till boendet .

Och här är vi några dagar strax innan avspark. Det är möjligt att det kanske inte blir topprekord av besökare på vernissagedagen. Det är en känslig och orolig tid i världen alla kanske inte känner samma behov att göra något stödjande i flykting frågan. Man kanske inte heller är så starkt gillande av Street Art som konstform. Men vi på museet gjorde något tillsammans. Vägen dit har inte varit så rak heller för oss på museet, den är ju inte alltid det. Men vi tog ställning till att vi ville göra något aktivt. Tack också till Sundbyberg stadsmuseum som även visar att dom tar del av vår nutidshistoria. För den skapar vi nu!

Vad som händer med den stora målningen vet vi inte idag men den har en egen historia med sig! /AC
Välkomna på Lördag!

 

 

resan och ideén med en utställning