Vi räknar ner...

 
Året börjar gå mot sitt slut, vi julstänger snart Fredag 18 dec blir sista dagen. Måndag den 11 Januari är vi på plats med förberedelser men har stängt för besökare tills veckan därpå så Tisdag 19 Januari 2016 har vi öppet som vanligt!
 
Vi vill passa och tacka för alla besökare, gåvolämnare till ankomstboendet och köpare av konst i går på vårt Vernissage på Soonfamous galleri! Vi kommer återkomma under veckan med mer info om detta. Tack!
 
Innan vi stänger finns saker kvar under veckan på museet. I morgon Måndag den 14 Dec kommer Mats Löfström och signerar sin nya bok "En enkel uppgradering". Välkomna kl 14 till 17, fri entré! 
Tisdag den 15 Dec har museet grötkväll med musikalisk underhållning i form av Sundbybergs Manskör. Kom och ät lite gröt och prata med andra Sundbybergsintresserade. För medlemmar i Sundbybergs Hembygdsförening gratis och övriga 75 kr. Föranmälan 08-7068178 eller info@museet.se. Välkomna!
 
 
Tack från mig redan nu för er läsare på bloggen som hängt med under året, även nytillkomna. Vi vet inte hur nästa år blir men jag funderar lite över att målet i våra liv är viktiga men resan under tiden är minst lika viktig. Stanna upp en stund andas och se vart vi är på väg. Kanske den inre kompassen behöver ställas om, är vi på rätt väg?
 
 
Avlsutar med några rader ur Sundbybergs-prologen. ( ej i sin helhet )
 

Ett beställningsverk som gjordes av av Ragnar Thoursie (1919-2010) inför Sundbybergs stads 25-årsjubileum.
Genom att Olof Palme i sina tal ofta använde prologen
särskilt slutraderna - har den blivit mycket känd 

 

Nattens väldiga neonljuslampa svänger tungt i den lätta rymden. Mörker brytes i metalliskt ljus, och ljus i sotsvart mörker. Som en tegelskrovlig tallstam, vuxen djärvt ur järn och asfalt, lutar sig fabriksskorstenen mot sin krona susande av rök i starka grenar. Doft av olja och kåda blandas med blåstens moln- och månspel, det som orglar ojämnt mellan mur och mark. Aftonstjärnan röd på vattentornet förebådar DC 6:an. Och med huvut lätt tillbakalutat korsar arbetaren gatan på hemväg i förströdda nattskiftstankar.

 

En öppen stad, ej en befäst, bygger vi gemensamt. - Dess ljus slår upp mot rymdens ensamhet.

 

/God Jul och Gott nytt år från AC

 
 
fotoac - julstängt 2015