Sundbyberg i förändring

 
( foto Sundbybergs Museum , Landsvägen )
 
 
Ac är tillbaka och funderar igen!
 
Denna gång funderar jag över stadens nybyggande och delvis förvandling med moderna höghus, Tuletorn och Arkadhus...Någon säger att Sundbybergs ska kunna komma jämföras med "hippa" Berlin. Wow, men vad gör det med hyrorna? Har vi något val eller är man en bakåtsträvare om man inte gillar allt?
 
När vi 60 och början på 70-tals barn växte upp i centrala Sundbyberg så var det en helt ok sommar med badbussar och lek i ett öppet Tornparken med folk på plats. Vi kom från arbetarfamiljer och det var många barn hemma över sommaren att "hänga med". Utlandsresor var rätt så ovanligt, men det var ingen som var ledsen för det. Nej det var nog inte speciellt hippt då, trots V-jeans, polotröja och platåträskor... : )
 
Nu har vi ett slumrande Sturegatan, Tuletorg ( dock under ombyggnad ) och en Signalfabrik med inte allt för överfulla affärer. Blev vi splittrade ville vi för mycket, var tar folket vägen? Tornparken där det fanns ett hus som eldades upp dock, men det var levande för alla oss barn! Vad jag undrar har vi något val, dyrt och hippt? Måste det bli så med risk för att dom äldre husen då åker upp ett snäpp i hyra, tack vare att dom fått så tjusiga nybyggda grannar till hus...
 
/Ac
 
 
foto Sundbybergs Museum - sundbyberg i förvandling