Kräftor, marknad och regn 2016

 Foton Azhar, bildredigering Ac
 
Man blir alltid lite deppig så fort man kommer in i augusti månad. När allt kommer till kritan betyder det att sommaren börjar lida mot sitt slut, det börjar bli lite mörkare och vi börjar ta på oss lite varmare kläder.
 
Vissa år har vi haft turen att få ha en varm och skön augusti så vi hoppades på det när det gällde årets kräftskiva på Sturegatan i Sundbyberg. Men det var ändå viktigt att bjuda in hösten och augusti som innebär massor av trevliga saker. Kräftskivefesten där man kan äta både äta kräftor, surströmning och fynda godsaker i butiker och på marknaden.Vi på Sundbybergs stadsmuseum var på plats under kvällen och erbjöd historiska böcker, bordstabletter och lotteri.
 
 
Vårt duktiga gäng från museet hade dukat upp bordet med alla historiska saker sedan kämpade vi i ur och skur för att göra kvällen trevlig för alla besökare. Vi var mellan två marknadsstånd där en var mobilskalförsäljare och den andra som var lite längre bort ifrån oss sålde vinterprylar. I början av gatan var det jazzmusik som man kunde lyssna på medans man jobbade. Alla butiker höll kvällsöppet och många knallar sålde mat, godis och annat. För de som ville fanns underhållning i form av tre olika scener.
Det var ett uppskattat arrangemang och gatan blev full med folk besökarna kom från både Sundbyberg och närliggande kommuner. Mittemot oss var det en abonnemangsförsäljare som kämpade hela kvällen för att sälja sin tjänst och de sprang i folkhavet för att locka och prata med folk.
 
I början av kvällen var vädret inte det roligaste, det regnade och dom flesta befann sig under sina egna tält men vi var nöjda med paraplyer. Vi var väldigt optimistiska och tänkte dåligt väder kan inte stoppa oss från att vara med på marknaden. Efter ett tag hade regnet upphört och det blev en nästan tropisk och ljummen kväll, kanske den finaste i sommar?! Stämningen var på topp!! Vem bryr sig om regnet??? Fantastisk stämning!
Folk strömmade till kräftskivan som händer en gång per år dom passade på att köpa böcker, strumpor och kryddor till soppor och grytor som skulle ätas under den långa vintern.Trots dåligt väder kom folk fram till oss för att handla historiska böcker och att köpa en lott med hopp om vinst.
 
Erik Vaske från arbetssupporten i Sundbybergs stad var en av våra vinnare i lotteriet och vi säger grattis till honom. Sist men inte minst vill jag tacka min tappra chef Junior Lindgren och övrig personalen för en underbar kväll med er. Vill även passa på och tacka er som trotsade vädrets makter och besökte vårt bord Sundbybergs stadsmuseum under marknaden och gjorde det till en rolig och oförglömlig kväll.
Tack till Lions och Sundbybergs stadskärneförening för ert uppskattade arrangemang!
 
 
Och ni glömmer väl inte att mer böcker och information om Sundbyberg finns på Museet.
Kom och besök oss, öppettider under menyn högst upp!
 
Text Azhar 
 
 
Sundbybergs kräftskiva 2016,Paraplyer kräftor marknad och lite regn

Följ med på stadsvandring!

foto Adam
 
Är du lite nyfiken på staden Sundbybergs historia?
 
En Lördag nu under hösten så kan du följa med på gratis stadsvandring med guiden Junior Lindgren och få en liten inblick i stadens historia.
 
Lördag den 3:e september kl.13.00 med start i från Sundbybergs stadsmuseum Fredsgatan 4 och sedan vidare till centrala Sundbyberg. 
Samlings tid: kl.12.50 vid Sundbybergs stadsmuseum Fredsgatan 4.
anmälan ring:08 706 81 78 eller maila info@museet.se
Begränsat antal deltagare
Sista anmälningsdag: Fredag den 2:a september  
 
Alla är välkomna!
 
 
Text: Azhar 
Stadsvandring 3 sep 2016 Sundbyberg, Guidad gratis tur med Junior Lindgren

Träffa oss på stan!

Bild Ac
 
Välkomna till den årliga kräftskivedagen på Sturegatan Sundbyberg.
 
Sundbybergs stadsmuseum har laddat upp med mängder av galna erbjudanden. Är du sugen på historiska böcker? Fynda bland böcker och diverse bordstabletter och vykort. Vi kommer även att ha ett lotteri med fina vinster.
Dessutom är det ju snart höst och dagarna blir kortare och kvällen blir längre, då är det inte så illa att köpa en bok och spendera dom långa kvällarna med att läsa en historiskbok.Gärna då om Sundbyberg så klart!
Vid köp så tar vi även emot kortbetalning.
 
Under kvällen hittar du även information om man vill bli medlem i Sundbybergs hembygdsförening! 
Sundbybergs stadsmuseum ser fram emot att se er under kvällen och vi blir glada av att höra era minnen från staden.
Så passa på och besöka oss!
Varmt välkomna
 
Text:Azhar  
 
 
 
 
 
 
 
kräft och surströmmingsskiva Sundbyberg 2016,Sundbybergs stadsmuseum deltar, böcker, lotteri, sundbybergshistoria

Museet Pokéstop

 
Sundbybergs stadsmuseum 

 

Känns Augusti lite kall? Kom in och värm dig på ett av stadens pokèstop.

Här möts den nya kulturen och den gamla!

 

När du ändå är här och spanar efter Pokémons passa på att ta del av staden Sundbybergs historia.Här finns mycket att upptäcka!

Titta in i hur fängelset såg ut en gång i tiden och undra över vem som kunde hamna där?

Var låg egentiligen Sundbybergs Gård?

Visste du att det finns ett bevarat skelett från vikingatid som hittats i Sundbyberg som finns att se på museet!

Det och mycket mer finns att se och läsa om.

 

Fri entré och skolklasser kan boka besök via receptionen för guidad tur 08-7068178, info@museet.se

Eller önskar du som företag eller förening en specialvisning om staden kontakta oss för mer info.

 

Öppettider: Tisdag-fredag 10.00-16.00. Lunchstängt 12.00-13.00.

 

Alla varmt välkomna!

 

/Azhar

 

 

Sundbyberg Pokemons,Sundbyberg Pokestop, Sundbybergs stadsmuseum fri entré