Återblick över vårmarknaden...

foto Azhar
 
I torsdags förra veckan var det dags för den årliga vårmarknaden i Sundbyberg.
 
Men det var lite tufft i år. Vi hade otur med vädret det var kallt och det duggregnade, det var heller inte så mycket folk i år. Men dom besökare som kom värmde upp oss med intressanta kommentarer för att hålla humöret uppe. Så vi gav inte upp och stannade ändå!
Tack till alla fina och fantastiska människor som kom och stödde Sundbybergs museum. 
 
Vi stod där mellan två olika marknadsstånd ett av dom var en Italiensk ostsäljare och osten luktade lite speciellt den påminde oss om resor till Italien och det andra marknadsståndet sålde figurballonger till barn och tog oss i tanken tilll vårt barndomsland. Det var höga ljud vid ballongerna och man såg barn som kom springande med deras föräldrar för att köpa ballonger. Vi fick användning för flera av våra sinnen, så man kan säga att vi gjorde gjorde två resor medans vi bara stod på samma plats. En till barndomslandet och en till Italien.
 
Härlig livemusik värmde upp oss så vi fick energi och stod kvar. Varje år har jag kommit som besökare till vårmarknaden eller andra marknader, men nu jag har varit där som säljare och sålt historiska böcker och vi hade även lotteri med min chef Junior Lindgren och mina kollegor. Så det var en bra känsla, jag tackar museet och min chef som gav mig möjligheten att vara med och jag uppskattar detta.
 
Även om det inte fanns så mycket folk så kom några och var intresserade, dom kom förbi för att titta på historiska böcker och delta i vårt konstlotteri. En tavla vanns av en kille som valde en tavla med Maraboumotiv och han var jättenöjd med detta. Temat för vinsterna var godis och bland annat för att uppmärksamma att Marabou fyller 100 år i år!
 
Nu en tanke över vårmarknaden och jag har förslag för kommande år. Tänker att eftersom Sturegatan är ett ställe för marknader vore det fint med någon form av tak över det hela vid dåligt väder. Det verkar också som att är det soligt väder vill folk sola och kommer inte till marknaden, men om det är regn eller snö så kommer dom inte heller då håller dom sig inomhus. Så jag undrar vilket väder vill folk egentligen ha för en marknad? Vill till sist tacka Lena Eriksson och Lions som arrangerade den här marknaden och tusen tack till museet och vår chef Lena Löfström för att vi fick vara med. 
 
Sist men inte minst vill jag att hålla tummarna för en vackert väder och lyckad tillställning nästa år! 
 
/Azhar
 
 
 
Bilderna nedan är ifrån några av dom handmålade tavlorna i lotteriet med godis tema.
Flera av priserna finns kvar så kom till museet och kanske vinner du en av dom här fina unika konstpriserna!
/ foto Jr och Mathias
 
 
Marabou
 
 
Tulo halstabletter / AB Förenade Chokladfabrikerna sedan Cloetta
 
 
Violtabletterna har i olika former tillverkats av olika företag, Mazetti. Marabou, Fazer, Sockerbagaren och Cap. Chokladfabriken CAP som fanns i Göteborg från slutet av 1800-talet fram till mitten på 1960-talet.. Det står för Claes August Pettersson. Detta motiv är just i från Cap.
Marabou 100 år, - vårmarknad sundbyberg 2016, konstlotteri,

Vårmarknad i Sundbyberg 2016

 
 
Sundbybergs museum ska delta i vårmarknaden nu på torsdag den 26:e maj kl.17.00-22.00.
 
Välkomna att träffa oss personal från museet nere på Sturegatan. Kom och prata Sundbybergsminnen och fynda bland böcker och diverse konsttryck. Vi kommer även att ha ett lotteri med fina vinster.
Vid köp så tar vi även emot kortbetalning.
 
Det kommer även finnas information om man vill bli medlem i Sundbybergs hembygdsförening!
 
 
Kom och möt våren med oss och i Sundbyberg, välkomna! 
 
 Första pris i konstlotteriet under tillverkning. Premiärvisas på marknaden.
 
 
Böcker om Sundbyberg med mera... Till försäljning och vinster i lotteriet
 
 
Handmålade unika stolar, Star Wars med motiv "Kylo Ren" son till Han Solo och Prinsessan Leia.och kärleksmotiv "Amor vincit omnia" Båda vinster i lotteriet!
 
 
/Azhar
Vårmarknad i Sundbyberg 2016,foto azhar o jr, försäljning av Sundbybergsböcker, Lotteri, Sundbybergs hembygdsförening, konst

Fredagen den 27:e maj 2016

Fredagen den 27:e maj håller museet stängt för reparation av IT systemet.
Välkommen åter på tisdag den 31:a maj kl.10.00.
Trevlig helg önskar personalen.
 
 
 
 
 
/Azhar
 
 
 
Stängt 27:e maj 2016

Några årtal ur stadens historia

 
Dags att vända blad och att lämna över och vad kan vara bättre än att avrunda med lite årtal ur stadens historia!
 
 
Det finns nu 78 inlägg enbart under fliken upptill som heter Sundbyberg diverse historia. Och det finns mycket kvar att berätta eller läsa. Besök gärna Stadsmuseet och ta del av historian!
 
Även lite om bilden så klart. Det var det här gänget som byggde Tulegatan år 1922. Det kallades "Lugna gatan" då man tyckte att byggandet gick alldeles för långsamt. Arbetena hade då pågått i ett år och tre månader.
"När blir Tulegatan färdig?" frågas det. En arbetare trodde att gatan skulle bli åkbar om 10 år. Tidningen förstadsbladet ställer sig dock tvivlande. "Men en dag måste den ju bli färdig. Det vore inte för mycket att flaggorna i köpingen då hissades. Åtminstone til hälften"
 
 
(källa Sundbybergs stadsmuseum )
 
Tack för den här gången / Ac
Tulegatan Sundbyberg 1922, Några årtal ur staden Sundbybergs historia