Bildminnen från fotoarkivet...

 
Dags för några foton från Sundbybergs Museums bildarkiv. Valda lite på måfå men dock inte mindre viktiga. Hör av er därute och maila in om ni har minnen från bilderna. Kanske är ni till och med på något foto, eller er släkting?
 
Första bilden denna charmiga Omnibuss, alla som pendlar och tycker det är trångt på tunnelbana eller buss i dag hur hade den här varit att åka med tro? Men dom kanske inte var så många som åkte fram och tillbaka över dagen...
 
 
 
Ja vi hoppar friskt genom tiderna nu, till ett barnrikt 60-tal. Här invigs det nya Tuletorget och det är Stig Järrel som drar denna stora publik. För er som som vill läsa mer om invigningen av Tuletorget titta bakåt i bloggen. Ett torg som nu äntligen fräschas upp efter att ha sovit i ett par decennier. Kanske för att matcha dom nybyggda Tuletornen alldeles bredvid? 
 
 
 
 
 
 
Hönsgården kallades detta hus för länge sedan rivet, ett av dom tidigare hyreskasernerna i Sundbyberg. Började som en fabrik och hette Vaxduken och byggdes sedan om till hyreshus. 
 
 
 
 
 
Tulegatan 1928 i Sundbyberg vilken lantlig känsla! 
 
 
 
 
 
Olle Andersson frisersalon på Fredsgatan i Sundbyberg. Fotot utsrålar ordning och reda. Här kunde man säkert bli klippt efter permanentad efter konstens alla regler. Rejäl kassaapparat med vev!
 
 
 
 
 
Lagens långa arm på Vegagatan, här har det hänt något. Fortkörning kanske? Tidstypiska kläder för året 1961.
 
 
 
 
 
 
Midsommar Tornparken, så mycket folk! Denna park har alltid varit varit en central mittpunkt för alla oss barn som växt upp i närheten, det har även funnits en levande parkverksamhet med personal under somrarna. Många fina minnen finns säkert härifrån, men det har även varit en plats för möten, underhållning. Tidigare fanns ett litet hus som brann ner, i dag finns en liten scen. Parken har fått fin lekutrustning för barn och trevliga blomplanteringar men ändå har något gått förlorat, människorna är någon annanstans. I varjefall är parken möjligen inte längre den naturliga mötesplatsen.
 
 
 
 
 
Tornparken igen 1940 och det är 1:a Maj.
 
 
 
 
 
 Här var det en glad pojke, affären låg i korsningen Vegagatan-Fredsgatan. Ja det fanns reklamskyltar redan då...
 
 
 
 
 
Mor med barn i tidigt Sundbyberg, vad är det för liten affär som skymtar i bakgrunden tro?
 
 
 
 
 
Den här frisksportaren från 1915 i Sundbyberg får avsluta denna lilla bildrunda. Det är bara ett axplock av vad som finns i bildarkivet som uppdateras ständigt. Tack till er som bidragit med foton så vi andra kan se och ana lite hur det har varit i staden!
 
/AC
Foto Sundbybergs stadsmuseum