Dina minnen av Sundbyberg

 

I dag fotade jag detta fina konsthantverk som också kommer bli ett minne. Vad är historien bakom?
Do u still have a love? Eller ska det vara "Do u still have a hearth?" Får vi kanske aldrig veta ?

 
I dag hänger jag på Mathias uppmaning på Museets facebook där han  gärna vill att ni delar med er av bra minnen från Sundbyberg. Gå in och berätta på facebook.com/Sundbybergs-stadsmuseum.
 

"Sundbyberg är en av tre storstadskommuner nominerade till årets Superkommun! Otroligt roligt och hedrande att vårt tillväxtarbete uppmärksammas och lyfts fram.
Som framgår av nomineringen är inflyttningen till Sundbyberg hög och nya bostäder växer som svampar ur marken. Priset delas ut den 25 maj på Stora Samhällsgalan.(Text Mikael T Eriksson )"

"Nya bostäder växer som svampar ur marken"  Ja vi får väl sjunga,"jag vill bo i en svamp annars får jag kramp :) "

 
Nu när staden har blivit nominerad till Superkommun och staden växer och växer så måste det komma nyinflyttade hit som undrar över stadens själ. Det skapas av alla våra minnen tillsammans. Kanske har du äldre foton att lämna in till museet så kan vi kopiera dom och arkivera. Känner du att vill bli medlem i Sundbybergs hembygdsförening så finns info under fliken information om styrelsen.
 
 
Förtätning ja...Somliga menar att flyttar man til en stad så får man vara beredd att bo nära. Men hur nära, kan det skapa otrivsel? Eller är det jättecharmigt att ha ett transparent boende?
 
 
 
Det går framåt och vägen är klar för den som har kapital. Kvar på stationen blir kanske den som inte har råd att bo kvar i husen efter renoveringar och helt plötsligt "anses" allt vara som Hammarby Sjöstad. Måste det vara så?
 
 
 
En gång var allt nytt och fint för sin tid. Kan vi ta med något av det med oss i planeringen av Superkommunen.
Är trivsel underordnat att i stället få ut mesta möjliga på minsta yta?
 
 
 
Om man inte hörs i bruset så tystnar man till slut. Man låter det vara och stelnar...
 
 
Skönt att drömma sig bort en stund vid stadens lungor, det gröna och vid vatten. Någon har sagt att det finns inget som är rakt i naturen och att det i stället är ett mänskligt påfund. Precision och millimeterskärpa...
 
 
 
Får vi plats i superkommunen?
 
 
 
Tänk så många minnen folk måste ha i från Tornparken. Och allt är förseglat och bevarat av Tornet i regn som sol..
 
 
Berätta för oss om ditt Sundbyberg, det kärnfulla och inspirerande. Var rädd om dom dina vackra minnen bär dom varsamt intill dig och dela gärna med dig av det du vill för framtiden!
 
Samtliga foton från Sundbyberg av Ac
Dina minnen från Sundbyberg - foto ac