Återblick över vårmarknaden...

foto Azhar
 
I torsdags förra veckan var det dags för den årliga vårmarknaden i Sundbyberg.
 
Men det var lite tufft i år. Vi hade otur med vädret det var kallt och det duggregnade, det var heller inte så mycket folk i år. Men dom besökare som kom värmde upp oss med intressanta kommentarer för att hålla humöret uppe. Så vi gav inte upp och stannade ändå!
Tack till alla fina och fantastiska människor som kom och stödde Sundbybergs museum. 
 
Vi stod där mellan två olika marknadsstånd ett av dom var en Italiensk ostsäljare och osten luktade lite speciellt den påminde oss om resor till Italien och det andra marknadsståndet sålde figurballonger till barn och tog oss i tanken tilll vårt barndomsland. Det var höga ljud vid ballongerna och man såg barn som kom springande med deras föräldrar för att köpa ballonger. Vi fick användning för flera av våra sinnen, så man kan säga att vi gjorde gjorde två resor medans vi bara stod på samma plats. En till barndomslandet och en till Italien.
 
Härlig livemusik värmde upp oss så vi fick energi och stod kvar. Varje år har jag kommit som besökare till vårmarknaden eller andra marknader, men nu jag har varit där som säljare och sålt historiska böcker och vi hade även lotteri med min chef Junior Lindgren och mina kollegor. Så det var en bra känsla, jag tackar museet och min chef som gav mig möjligheten att vara med och jag uppskattar detta.
 
Även om det inte fanns så mycket folk så kom några och var intresserade, dom kom förbi för att titta på historiska böcker och delta i vårt konstlotteri. En tavla vanns av en kille som valde en tavla med Maraboumotiv och han var jättenöjd med detta. Temat för vinsterna var godis och bland annat för att uppmärksamma att Marabou fyller 100 år i år!
 
Nu en tanke över vårmarknaden och jag har förslag för kommande år. Tänker att eftersom Sturegatan är ett ställe för marknader vore det fint med någon form av tak över det hela vid dåligt väder. Det verkar också som att är det soligt väder vill folk sola och kommer inte till marknaden, men om det är regn eller snö så kommer dom inte heller då håller dom sig inomhus. Så jag undrar vilket väder vill folk egentligen ha för en marknad? Vill till sist tacka Lena Eriksson och Lions som arrangerade den här marknaden och tusen tack till museet och vår chef Lena Löfström för att vi fick vara med. 
 
Sist men inte minst vill jag att hålla tummarna för en vackert väder och lyckad tillställning nästa år! 
 
/Azhar
 
 
 
Bilderna nedan är ifrån några av dom handmålade tavlorna i lotteriet med godis tema.
Flera av priserna finns kvar så kom till museet och kanske vinner du en av dom här fina unika konstpriserna!
/ foto Jr och Mathias
 
 
Marabou
 
 
Tulo halstabletter / AB Förenade Chokladfabrikerna sedan Cloetta
 
 
Violtabletterna har i olika former tillverkats av olika företag, Mazetti. Marabou, Fazer, Sockerbagaren och Cap. Chokladfabriken CAP som fanns i Göteborg från slutet av 1800-talet fram till mitten på 1960-talet.. Det står för Claes August Pettersson. Detta motiv är just i från Cap.
Marabou 100 år, - vårmarknad sundbyberg 2016, konstlotteri,