Kräftor, marknad och regn 2016

 Foton Azhar, bildredigering Ac
 
Man blir alltid lite deppig så fort man kommer in i augusti månad. När allt kommer till kritan betyder det att sommaren börjar lida mot sitt slut, det börjar bli lite mörkare och vi börjar ta på oss lite varmare kläder.
 
Vissa år har vi haft turen att få ha en varm och skön augusti så vi hoppades på det när det gällde årets kräftskiva på Sturegatan i Sundbyberg. Men det var ändå viktigt att bjuda in hösten och augusti som innebär massor av trevliga saker. Kräftskivefesten där man kan äta både äta kräftor, surströmning och fynda godsaker i butiker och på marknaden.Vi på Sundbybergs stadsmuseum var på plats under kvällen och erbjöd historiska böcker, bordstabletter och lotteri.
 
 
Vårt duktiga gäng från museet hade dukat upp bordet med alla historiska saker sedan kämpade vi i ur och skur för att göra kvällen trevlig för alla besökare. Vi var mellan två marknadsstånd där en var mobilskalförsäljare och den andra som var lite längre bort ifrån oss sålde vinterprylar. I början av gatan var det jazzmusik som man kunde lyssna på medans man jobbade. Alla butiker höll kvällsöppet och många knallar sålde mat, godis och annat. För de som ville fanns underhållning i form av tre olika scener.
Det var ett uppskattat arrangemang och gatan blev full med folk besökarna kom från både Sundbyberg och närliggande kommuner. Mittemot oss var det en abonnemangsförsäljare som kämpade hela kvällen för att sälja sin tjänst och de sprang i folkhavet för att locka och prata med folk.
 
I början av kvällen var vädret inte det roligaste, det regnade och dom flesta befann sig under sina egna tält men vi var nöjda med paraplyer. Vi var väldigt optimistiska och tänkte dåligt väder kan inte stoppa oss från att vara med på marknaden. Efter ett tag hade regnet upphört och det blev en nästan tropisk och ljummen kväll, kanske den finaste i sommar?! Stämningen var på topp!! Vem bryr sig om regnet??? Fantastisk stämning!
Folk strömmade till kräftskivan som händer en gång per år dom passade på att köpa böcker, strumpor och kryddor till soppor och grytor som skulle ätas under den långa vintern.Trots dåligt väder kom folk fram till oss för att handla historiska böcker och att köpa en lott med hopp om vinst.
 
Erik Vaske från arbetssupporten i Sundbybergs stad var en av våra vinnare i lotteriet och vi säger grattis till honom. Sist men inte minst vill jag tacka min tappra chef Junior Lindgren och övrig personalen för en underbar kväll med er. Vill även passa på och tacka er som trotsade vädrets makter och besökte vårt bord Sundbybergs stadsmuseum under marknaden och gjorde det till en rolig och oförglömlig kväll.
Tack till Lions och Sundbybergs stadskärneförening för ert uppskattade arrangemang!
 
 
Och ni glömmer väl inte att mer böcker och information om Sundbyberg finns på Museet.
Kom och besök oss, öppettider under menyn högst upp!
 
Text Azhar 
 
 
Sundbybergs kräftskiva 2016,Paraplyer kräftor marknad och lite regn