Nationaldagen 2016 vid golfängarna Sundbyberg

Sundbybergs stadsmuseum nationaldagsfirande 6/6-2016

 

Grattis Sverige på nationaldagen! 

Vilken härlig och solig dag att fira nationaldag på! Dagen startade med att flaggan hissades på golfängarna den gula och blå flaggan vajade för hopp om en framtid med gemenskap och sjävförtroende i samhället. Dessutom var kollektivtrafikens bussar dagen till ära prydda med vackra och fräscha svenska flaggor. Dagen var blå och gul!.

Nationaldagen firades på en av de vackraste platserna i Sundbyberg, golfängarna. Där blev det ett festligt firande med bland annat livemusikunderhållning, tivoli och många olika utställningstält. En av tälten var vårt, Sundbybergs stadsmuseum som hade sjömanstema, konstlotteri och försäljning av böcker.

 

 Barn godkända av målsman för publicering
 

Folk och barnfamiljer kom och prövade konstlotteriet och sjömanstemat som bestod av att barn ( och vuxna) kunde klä ut sig och sedan ta bilder framför en stor handmålat tavla med en havsbåt som bakgrund. Finns med på bilderna. Ideén kom från vår chef Junior Lindgren som själv hade sjömansdräkt på sig dagen till ära. Det var uppskattat!

 

 Några ur personalen på Sundbybergs stadsmuseum vid golfängarna 2016
 

Bredvid oss bland tälten fanns sundbybergskonstnären Bruno Karlsson och Stjärnjouren (Sundbybergs tjejjour) framför oss var det tivoli och karuseller som förde med oss i tankarna till barndomsvärlden.

Det var medborgarskapsceremoni på Golfängarna och jag var en av flera som på scen fick ta emot diplom och en gul ros från kommunens ordförande Mikael T Eriksson. Vi blev önskade grattis och lycka till i framtiden!

Sist men inte minst tack till all grym personal som var med och gjorde en fantastisk dag. Tack även till dom som hjälpte oss med utställningsmaterial och kul att se er som kom och hälsade på oss från museet bl.a. Olger och Sussie som hade med sig kameran och fotade. Bra jobbat alla! Och tack till alla besökare som gjorde det till en fin dag!

 

Medborgarskapscermoni Golfängarna Sundbyberg 2016, bild Sundbybergs stad/ fotograf Fredrik Hjerling
 
/ Azhar
Nationaldagsfirande Sundbyberg 2016, medborgarskapscermoni sundbyberg 2016. foto azhar, sussie,jr förutom medborgarskapscermoni foto från Miiti Sundbyberg