Den femte smaken

 
Live painting gjord av gouge och lajozz från utställningen den 14/5 2016, 

 

UMAMI – 5th Taste Of Art

Över 80 gatukonstnärer ställer ut varsitt konstverk med måtten 120×120 cm. All konst är till försäljning! Är ni intresserade av vilka som medverkar på Skandinaviens största gatukonstutställning, följ oss på Facebook och Instagram.

VERNISSAGE: 4e maj kl 17:30. Det bjuds på dryck och tilltugg (inbjudan och osa krävs)

 

 

ALLMÄNHETEN: (ingen inbjudan eller osa bara att komma förbi)

Torsdagen 5e – Söndagen 8e maj mellan kl. 11:00-16:00

Här hittar du eventet på Facebook

Plats:
UMAMI Park
Östra Madenvägen 17
174 55 Sundbyberg

Välkomna till en historisk utställning
/The Wallery Crew  http://www.wallery.se/umami-5th-taste-of-art/


 

Några av dom oilka konstnärernas verk från utställningen, foto ac

 Konstnär  Dave Grimshaw
 Blandade konstärer från utställningen

 

Hallonbergen ska smaka umami

 

900 lägenheter i Hallonbergen ska byggas i ett nytt område med namnet "Umami". Namnet syftar på den femte grundsmaken. "En spännande destination för alla sundbybergare", enligt kommunalrådet Stefan Bergström (C).


Förutom byggandet av cirka 900 bostäder kommer projektet Umami också att stärka stadsmässiga värden för hallonbergsborna
Umami beskrivs som "något alla känner igen men kanske inte omedelbart kan definiera", i ett pressmeddelande från fastighetsbolaget Wallenstam.

I området ska det finnas både hyresrätter och bostadsrätter. Tanken är att blandad arkitektur, blandade upplåtelseformer såväl som ett fokus på hälsa, aktiviteter och att ha nära till upplevelser ska bidra till att skapa den känslan.

Wallenstam köpte tomten intill Östra Madenvägen och Rissneleden förra våren. Bolaget är ett av flera som har visat sig intresserade av att bygga i området; Vi i Sundbyberg har tidigare berättat om utvecklingen som beskrivits som det största projektet sedan Hallonbergen byggdes på 1970-talet.

Utöver lägenheter ska det bli affärslokaler och mötesplatser. Under årets sista kvartal är byggstart planerad av den första etappen med bland annat drygt 200 lägenheter.

– Under en tioårsperiod framöver kommer vi att utveckla ett nytt inspirerande område med ett brett utbud av bostäder, affärer, restauranger, mötesplatser och öppna ytor, säger Mathias Aronsson, vice vd för Wallenstam, i pressmeddelandet.

Redan nu börjar man att utveckla de befintliga lokalerna och fastigheterna.

I ett garage nära stadshuset hålls ett event helgen 7–8 maj, där mängder av street art-artisters verk visas. Att 80–90 konstnärer redan tackat ja är stort, enligt Jimmie Hall på gatukonstgalleriet Wallery.

– Det vet jag ingen som har klarat av med vanlig konst, säger han.

Lokalen passar utmärkt till gatukonst.

– Jag tycker att det går väldigt bra ihop. Garage i stan är inte så bra, här är takhöjden 4,5 eller 5 meter till och med. Det blir likt en gallerilokal. Lite mer underground, säger Jimmie Hall.

Han vill locka alla till eventet i "The Weburban Street Art Gallery". Förra året anordnades ett liknande event i ett industriområde i Högdalen. Då kom 8 000 personer i alla åldrar, enligt Jimmie Hall.

Själv trivs han bra i Haninge och vill inte flytta. Men eventet är en del i att engagera både de som redan bor i Hallonbergen och de som kan tänkas flytta dit, enligt Wallenstam. ( Källa Vi I Sundbyberg )

– Förutom byggandet av cirka 900 bostäder kommer projektet Umami också att stärka stadsmässiga värden för hallonbergsborna och kunna bli en spännande destination för alla sundbybergare, säger kommunalrådet Stefan Bergström (C) i pressmeddelandet.


Text Ulrica Andersson Vi i Sundbyberg

 

/Ac

Gatukonstnärer Hallonbergen, den femte smaken - foto ac
Ewelina

Verkar intressant!