Nedtecknare av minnen från Sundbyberg med dignitet

foto Noa
 
Sundbyberg växer och förväntas växa allt mer..
Vilken tur att det finns människor som har skrivit och bevarat historia från staden.
Framöver kommer vi publicera lite minnen och texter skrivna av Hans Cederblad 1917-2015 till hans minne.
 
Tillsammans med Hans Österberg skrev han ned minnen från Sundbyberg med en otrolig detaljkänsla över folk och platser i staden.
 
Lite text fritt hämtat ur Förvaltarens tidning sedan ett antal år tillbaka  
 
Sundbybergskämpe med färg
 
"Tulegatan 8 i Sundbyberg är ett av Förvaltarens hus och här bor en man som kan sin stad. Det är den pensionerade brottaren Hans Cederblad som tar emot oss i dörren, en fortfarande välbyggd och smidig kämpe på en bra bit över 70 år. Käppen han stöder sig på glömmer han direkt, den får luta sig mot väggen till nästa gång han kommer att tänka på den.
 
Vi hinner knappt presentera oss förrän han börjar berätta. Om Sundbyberg förstås, Hasses hemstad och stora intresse, men också om livet som det varit och som det är. Vi förstår genast vilken idrottsman han en gång var. Rader av priser på bokhyllan, bilderna på de välkända och framgångsrika Sundbybergs-brottarna, där lättviktaren Hasse Cederblad var den längsta av dem alla och hans egna historier som aldrig tycks ta slut.
Det var då det, nu träffar man dom andra gubbarna och kastar pil. Hasse har haft mycket annat och syssla med genom åren också, bowling tillexempel och biodling. I Sundbybergs biodlares förening är han en eldsjäl sedan lång tid. Vi träffar honom för att höra hur han kan hjälpa oss med material till ex om Sundbyberg från förr."
 
Precis som Förvaltarens tidning så hoppas även vi framöver kunna visa lite av hans välskrivna minnen!
 
/Ac
 
Minnen av Hans Cederblad